חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מרוויחים מהשמש: האם כדאי להשקיע בפאנלים סולאריים?

כיום ניתן לקרוא לא מעט על כך שהמעצמות הגדולות דנות על התחממות כדור הארץ, מתוך חיפוש אחר מהלכים שעשויים לבלום את הנזק האדיר שמאחוריו עומדים בני האדם. אחת ההמלצות נוגעת לייצור חשמל ביתי, ואכן גם מדינת ישראל שמה לה למטרה להגדיל באופן ניכר את תפוקת החשמל באמצעים חלופיים, ופה פאנלים סולאריים נכנסים למשוואה. עם זאת, גם אם אינכם מאמינים שכדור הארץ מתחמם באופן מסוכן, פאנלים סולאריים עדיין עשויים להתגלות כרלוונטיים עבורכם, אם כי מבחינה כלכלית. מדובר באלמנט שגם מסייע להימנע משימוש בדלקים פוסיליים וגם בפתרון כלכלי שמאפשר ליהנות מתשואה מניבה, וזאת גם מבלי שיש ברשותכם סכום כספי עבור השקעה.

כיצד פאנלים סולאריים עובדים?

מ הם אם כן פאנלים סולאריים, מדוע הם נחשבים ירוקים, ומה נחוץ כדי להתקין אותם? ובכן אם נתחיל מנקודת ההתחלה, נציין שפאנלים סולאריים עשויים מלוחות כפולים, כך שכל לוח הוא מוליך למחצה. הלוחות (לרוב עשויים מסיליקון) קולטים את האנרגיה שהשמש מפיקה בחינם ובאופן מתחדש, כאשר הקליטה של קרני השמש סוגרת מעגל חשמלי. כיצד? לוח אחד מבקש למסור אלקטרון ואילו לוח שני מבקש לקבל. ברגע שקרני השמש שמכילות פוטונים פוגעות בלוח העליון נסגר מעגל חשמלי – נוצר זרם חשמל! עדיין מתלבטים לגבי בחירה והתקנה של פאנלים סולאריים? מוזמנים לקבל מידע נוסף!

כשכל הגופים באים לקראת רק נותר לנצל זאת

נכון להיום כלכלי מתמיד להתקין פאנלים סולאריים, וזאת כי הפאנלים נחשבים מאוד זולים, ועל כך אחראית היצרנית הסינית שנכון להיות נחשב מעצמה מובילה בתחום. מעבר לעובדה שהמחיר של הפאנלים מאוד נמוך, המדינה מעניקה תמריצים ואף הבנקים שמאמינים בהיתכנות הכלכלית באים לקראת. מכאן שגם אם אין סכום פנוי עבור השקעה, טוב לדעת שניתן לקבל הלוואה בתנאים מאוד נוחים, ולעיתים גם ללא ריבית. שנרחיב? ח"ח מתחייבת לרכוש ייצור חשמל עודף (עבור 15 קילוואט מתוגמלים ב48 אג' לקוט"ש), יש פטור ממס הכנסה (עד הכנסה של 24,000 ש"ח) ויש פטור ממע"מ (עד 70,000 ש"ח שנה). מה עוד? עד כ700 קילוואט אין צורך בהיתר בנייה.

מרוויחים מהשמש: האם כדאי להשקיע בפאנלים סולאריים?

האם הגג שלכם מועמד מתאים?

מעבר לנאמר, יש להבין שניתן להתחיל לראות רווחים כבר כעבור 8 שנים, אם כי החיסכון מתחיל כבר מהיום הראשון – מהרגע שהמערכת מופעלת ומתחילה לייצר חשמל. מתעניינים האם גם עבורכם התקנה של גג סולארי עשויה להתאים? ובכן כיוון שאין צורך בהון עצמי, רק נדרש לבחון את נתוני הגג. מה אם כן רצוי לבדוק? ראשית יש לוודא שהבית אכן רשום על שמכם ואם יש תוספות בנייה, רצוי לוודא שקיים היתר. מעבר לבדיקת היתכנות, יש לבדוק מהו הגודל של הגג, הם הוא ישר או בעל זווית (ניתן להתקין גם על גג שטח, אם כי אז יש להכניס למשוואה הוצאות שנוגעות לקונסטרוקציה), וכמובן שיש לבדוק עד כמה הגג חשוף לשמש. פה רצוי לבדוק לאיזה כיוון הגג פונה (עדיף גג שפונה לכיוון דרום, אך גם גג שפונה לכיוון מזרח מערב יכול להתאים) והאם יש אלמנטים מצלים.

הזדמנות פשוטה ליישום ומאוד כלכלית

לסיכום נציין שאכן מדובר בהשקעה כדאית, בהשקעה שעשויה להוביל די מהר לתשואה נאה. כמו כן, מדובר באופציה שתוציא מהמשוואה את הוצאות החשמל החודשיות, כך שכבר מדובר בטריגר משמעותי. לבסוף נציין שכל עוד פונים לחברה מקצועית בתחום, אין צורך לעשות יותר מדי, וזאת כי היא כבר תדע לנהל כל מה שנחוץ מא' ועד ת'. ראשית החברה תבדוק עבורכם היתכנות מבחינת גודל ומיקום הגג, ולאחר מכן תשיג את סך האישורים הנחוצים. מה עוד? החברה תתנהל עבורכם מול ח"ח, תבחר עבורכם את סוג הפאנלים המתאימים ביותר ואף תתקין את המערכת, כמובן בהתאם ללוחות הזמנים שלכם.

נגישות