רשלנות רפואית בניתוח: המודעות היא המפתח למימוש הזכויות שלכם

מצד אחד תחום הרפואה מאוד מפותח. כיום ניתן לבצע ניתוחים מורכבים באמצעות חתכים קטנטנים ואף ניתן לנצל ניתוחים רק עבור צורכי קוסמטיקה. עם זאת, המציאות הלא נעימה היא שלמרות ההתקדמות הרבה, עדיין טעויות אנוש הן חלק מהמשוואה, וכאשר טעות במהלך ניתוח מובילה לנזק משמעותי, בהחלט יש סבירות שהתרחשה רשלנות רפואית, משמע ייתכן שניתן להגיש תביעה ולזכות בסכום פיצוי משמעותי. מהי אם כן רשלנות רפואית בניתוח, מה מצביע עליה ומה ניתן לעשות בנידון? לרשותכם מידע חשוב בנושא!

האם יש עילה מספקת להגיש תביעה?

ידוע שלא כל ניתוח עתיד להצליח, אך לעיתים יוצאים מהניתוח עם נזק שאינו היה צפוי, ועל כן כשזה קורה, בהחלט שווה לבחון האם יש עילה מספקת להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית. מבקשים דוגמאות? ובכן רשלנות רפואית בניתוח יכולה להיגרם אם לא טורחים להסביר מראש למטופל מהן סך ההשלכות, אלו סיכונים נכללים, או מהן החלופות. רשלנות יכולה להיגרם אם במהלך הניתוח מבצעים טעות של חוסר תשומת לב (למשל מנתחים את הרגל הלא נכונה). רשלנות יכולה להיגרם אם לא חוקרים לעומק את ההיסטוריה הרפואית (למשל אלרגיה לחומרים מסוימים). רשלנות יכולה להיגרם אם בתום הניתוח לא מבצעים מעקב כנדרש, או אם לא מבהירים למנותח כיצד עליו להתנהל בתקופה הקרובה. מכאן שאם מזדהים עם הדברים ותוהים האם ניתן לממש את הזכויות בעקבות המקרה הפרטי שלכם, יש לעשות דבר אחד – לפנות לעורך דין שמתמחה בתחום!

רשלנות רפואית בניתוח: המודעות היא המפתח למימוש הזכויות שלכם

תובעים בצורה מושכלת

כפי שניתן לראות, לא חסרים מקרים שעשויים להצביע על רשלנות רפואית, ועל כן גם אם המקרה הפרטי שלכם מציג תרחיש שונה, אך בשורה התחתונה נכנסתם לניתוח ויצאתם ממנו עם נזק, בהחלט יש מקום לבחון האם מגיע פיצוי בגין רשלנות רפואית. בדיקה שכזו אין צורך לבצע לבד ובטח שאין צורך לתבוע לצד תחושה שלוקחים הימור. יש להבין שעורכי דין בתחום דורשים תמורה בצורה של אחוזים ידועים מראש מסך ערך הזכייה, כך שאם לא זוכים לא משלמים – פשוט ובטוח!

ייעוץ מקצועי

כאשר ניגשים להתייעץ עם עורך דין בנוגע להיתכנות להגיש תביעה, הוא ייבחן את העדות שלכם לפי ההגדרה של רשלנות רפואית. בהתאם להגדרה, רשלנות רפואית היא התנהלות שאינה הקפידה על מידת הזהירות הסבירה שמצופה מגורם רפואי, כך שהיא הובילה לנזק משמעותי. על מנת לאשש את ההנחה, עורך הדין עשוי להתייעץ עם רופא מומחה. אם אכן יגיע לידי מסקנה שמדובר ברשלנות, תתבקשו לעבור בדיקה רפואית אצל מומחה בתחום ולהתחיל באיסוף מידי של סך המסמכים הרפואיים שנוגעים למקרה. פה נציין שלמרות שבדרך כלל ניתן להגיש תביעה עד כ-7 שנים לאחר המקרה, ההמלצה היא לפעול בהקדם הניתן, כל עוד קל להצביע על חומרת הנזק ולאתר גורמי רפואה רלוונטיים.

מבקשים דוגמאות נוספות?

הניתוח עבר בהצלחה אך לאחריו המצב הידרדר, בתום הניתוח שמעתם על תהליך חלופי שהיה עשוי להשאיר נזק יותר קטן, הניתוח הוביל לנזק משני, במהלך הניתוח צצו סיבוכים לא צפויים, במהלך הניתוח התגלתה בעיה משנית שלא אפשרה את המשך הניתוח, הסגל הרפואי לא היה ערוך כנדרש עם התרופות הנחוצות ועל כן העניק תרופה בעייתית? ובכן כל עוד עברתם ניתוח שהוביל לנזק חמור, בהחלט יש מקום לבחון הגשת תביעה. כל שעליכם לעשות זה לחפש ע"ד שבקיא בתחום רשלנות רפואית בניתוחים, ולהיות מוכנים לשתף פעולה. עוד נציין שברוב המקרים נהוג להגיע לידי פשרה, כך שאין לחשוש מהליך מעיק וממושך.

נגישות