5 מערכות חכמות שכל עסק חייב להכיר

מערכות מחשוב הן מזה שנים רבות חובה בכל עסק. מי שלא משתמש בהן, פשוט לא ישרוד. היבט שני של נושא זה, הוא ששימוש חכם במערכות מחשוב שונות, עשוי לספק יתרון תחרותי גדול. אלה חמש דוגמאות, למערכות פורצות דרך כאלה:

ERP בענן

מערכות ERP הן מערכות מחשוב, אשר מרכזות את מרבית היבטי הניהול בעסק למקום אחד. מבין כלי הניהול העסקי הממוחשבים הקלאסיים, ERP הוא הרחב ביותר שיש. בעזרת מערכת erp שמיועדת לניהול משאבי העסק, תוכלו לרכז למקום אחד תהליכים ומידע. כך מתקבל ייעול לרוחב הפעילות העסקית, עם השלכות משמעותיות לרווחים ולהצלחה בכלל. חשוב להבהיר: ראשי התיבות הן Enterprise Resource Planning, אך לא מדובר רק על תכנון (planning) או רק על ניהול של "משאבים" במובנם הצר. ERP עושה הרבה יותר מכך. ניתן לתאר זאת גם כ"מערכת לניהול העסק". ERP "בענן", פירושו אפשרות לצרוך מערכת ERP, כשורת ענן מרוחק. אפשרות זו משמעותית במיוחד עבור עסקים קטנים (אם כי לא רק). זאת, מאחר שמערכות ERP נוטות להיות "כבדות" ויקרות במיוחד. במודל הענן לעומת זאת, במקום לרכוש ולתחזק אותן לבד, שוכרים זאת במחיר חודשי נוח.

אחסון וגיבוי בענן

נפחי המידע שיש לעסקים כיום, גדולים מאוד ומתרחבים בהתמדה. היכן כדאי ומשתלם לאחסן אותם? והיכן כדאי ומשתלם לגבות? מחד, עלויות האחסון הרגיל, שרוכשים ומחזיקים בתוך העסק, לא גבוהות במיוחד. מאידך, עלות נמוכה זו, מעודדת שמירת עוד ועוד מידע. עסקים עושים זאת ליתר בטחון. פשוט שומרים כל מה שאולי עשוי להידרש בעתיד. ויש בכך היגיון. אלא שכתוצאה מכך, היקפי במידע שנשמרים בתוך העסק גדלים מאוד. ניתן לצמצם את העלויות ואת הטרחה בטיפול בכך, באמצעות אחסון וגיבוי בענן. כך גם תיפטרו ממגבלות על הנפח הזמין.

תובנה עסקית

כיצד מפיקים את מרב התועלת מהיקפי המידע הגדולים שהזכרנו קודם? מענה לכך, שכדאי לכל עסק להכיר, הוא נושא התובנה העסקית. Business Intelligence או BI, הוא סוג תוכנות אשר מסייע לנתח לעומק מידע, לגלות בו מגמות נסתרות, להמחיש דברים טוב יותר ועוד.

5 מערכות חכמות שכל עסק חייב להכיר

חיבור בין שירותים

ישנם כיום שירותי ענן רבים שזמינים לעסק הממוצע. עם זאת, השירותים השונים לא תמיד מתחברים זה לזה היטב, אם בכלל. מי שמשתמש בהם, נתקל במוקדם או במאוחר במגוון אתגרים טכניים של חיבור. הכוונה למשל, לשאלה הבאה: אם אני אוסף לידים מפייסבוק, היה נחמד אם יכולתי לשלוח לכל ליד חדש אימייל ראשוני, באופן מיידי. איך עושים שזה יקרה אוטומטית, ברגע שהם לוחצים על הכפתור במודעה שלי בפייסבוק? התשובה הקלאסית לכך, היא לחפש באפשרויות של הפרסום בפייסבוק. אם שם אין לכך פתרון (ואין), אז אולי ניתן לפתח משהו בתוכנה למטרה זו. אבל למי יש את המשאבים לכך? והאם זה שווה את הטרחה? בשנים האחרונות פועלים בהצלחה רבה, שירותים מסוימים אשר נותנים מענה קל ומהיר לאתגרים כאלה. שם ידוע במיוחד בהקשר זה הוא Zapier, אך יש נוספים דוגמת IFTTT הבולט.

מערכות קוד פתוח

אמנם לא מדובר על מערכת אחת ספציפית, אך חשוב להזכיר בהקשר זה את נושא הקוד הפתוח. במסגרתו,תמצאו עושר רחב של פתרונות מחשוב, בחינם ובלי להיות תלויים בספקיות המחשוב המסחריות. למי שלא מכיר, נזכיר שתוכנות בקוד פתוח מפוחתות על ידי מתנדבים. אם זה לא נשמע לכם רציני מספיק, כדאי שתכירו את לינוקס. זו מערכת ההפעלה עליה פועלים רוב מחשבי העל כיום וייתכן מאוד, שגם המחשב בבנק שאתם לקוחותיו. לינוקס היא פרויקט קוד פתוח וותיק ובולט במיוחד. רציני מספיק? וזה גם בחינם. לקוד הפתוח יש מגוון רחב של יתרונות מעניינים ומומלץ לכל עסק להכיר אותו.

לסיכום

בחירה חכמה ויישום טוב של מערכות כאלה ודומות להן, עשויה לקדם כל עסק, באופן ניכר.

נגישות